Korfbal

Een korfbal scorebord is goed te combineren met andere sporten. Voor een scorebord voor zaalvoetbal, handbal, korfbal of zaalhockey voldoet in veel gevallen weergave van de score tot minimaal 99-99 en speeltijd (oplopend of aftellend). Deze functionaliteit laat zich goed combineren met een scorebord voor basketbal of volleybal.

Korfbal scorebord

een scorebord voor korfbal
Outdoor Korfbalscorebord

Een korfbal scorebord voor de hogere korfbalniveaus dient sinds enige tijd vergezeld te gaan van 25 seconden schotklokken. Anatec heeft in overleg met de korfbalbond de sets schotkklokken voor de korfballeague ontwikkeld en geleverd.

Korfbal tijdklokken

voorbeeld van een schotklok

Al weer enige jaren zijn schotklokken (ofwel korfbal tijdklokken) op de hoogste niveaus korfbal verplicht. De korfbaltijdklok geeft de resterende tijd aan waarbinnen de aanvallende partij een schotpoging op een korf dient te hebben uitgevoerd. De maximale tijd is 25 seconden en de schotklokken tellen af tot 0 seconden tenzij tijdig de schotpoging is uitgevoerd, waarna de korfbaltijdklokken weer gereset worden naar 25 seconden.

een schotklok op een statief
Korfbal schotklok op statief

Een set schotklokken bestaat uit twee displays die ieder bij een korf geplaatst worden, een bedieningsunit en een voedings / geluidskast. Indien het een en ander aangesloten dient te worden op de omroepinstallatie, zodat de geluidsterkte in de zaal naar wens geregeld kan worden – bijvoorbeeld bij grote publieksaantallen -, kan gebruik gemaakt worden van de AK 30 ext extensiemodule. De AK 30-ext1 extensiemodule biedt naast een audiouitgang vele andere mogelijkheden.


Scoreborden van Anatec onderscheiden zich door gebruik van aanduidingen met verschillende kleuren LEDS per scorebord functie (voor bijv. scores en speeltijd). Dit komt tot uiting in:

Robuuste uitvoering:
De behuizing bestaat uit een sluitend gevouwen en gepoedercoat aluminium ornament met slagvast polycarbonaat voor de displays. Door de sluitend gevouwen behuizing (dus geen kast opgebouwd uit standaard profielstukken) onstaan er geen openstaande naden waardoor vochtproblemen voorkomen worden. Uiteraard is het scorebor balbestendig.

Klimaatvoorziening
Een geĆÆntegreerde klimaatvoorziening voorkomt vochtaanslag op de displays en op de voorplaat, waardoor het scorebord beter zichtbaar is en de electronica veel langer meegaat.

Premium select LEDS
Door toepassing van premium select LEDS blijft de kleur, kijkhoek en intensiteit over vele jaren gelijk. Ook over vele jaren is het scorebord goed in vol zonlicht leesbaar. Op de LEDS wordt 10 jaar garantie gegeven.

Eigen ontwikkeling , produktie en service
Tevens ontwikkelt en produceert Anatec de displays zelf zodat aanpassingen als gevolg van bijvoorbeeld spelregelwijzigingen direct uitgevoerd kunnen worden en u verzekerd bent van een adequate service. Dit biedt u tevens de mogelijkheid om een afwijkende kleur voor de LEDS kiezen.

Dit resulteert in een onderhoudsarm display, bestand tegen zware weers- en omgevingsbelastingen met een zeer gelijkmatige beeldkwaliteit en een blijvend professionele uitstraling.