Anatec Banner

Wedstrijdzwemmen Scoreborden

Tijdmeting en verwerking voor wedstrijdzwemmen

Een systeem voor wedstrijdzwemmen bestaat uit een scorebord en tijdwaarneming. Deze zijn beschikbaar voor verschillende niveaus.
Met het basismodel bestaat uit een scorebord, 2 stuks 30/60 secondenklokken met bedieningsunit met ingebouwde timer voor wedstrijdzwemmen, startdrukknop en finishdrukknoppen. Middels een extra bedieningsunit doet dit scorebord tevens dienst als waterpoloscorebord. Bij gebruik als scorebord voor wedstrijdzwemmen kunnen op de timer 1 startdrukknop en tot maximaal 8 finishdrukknoppen of aantikplaten aangesloten worden. Door een druk op de startdrukknop geeft de claxon het startsignaal aan en de wedstrijdtijd op het scorebord gaat lopen. Met de finishdrukknoppen of aantikplaten worden per baan de tussen- of eindtijden geregistreerd en achtereenvolgens op het scorebord weergegeven.

wedstrijdzwemsysteem

Tijdmeting voor

wedstrijdzwemmenVoor internationale wedstrijden en kampioenschappen wordt gebruik gemaakt van een uitgebreid systeem. Enkele onderdelen van dit systeem zijn: Scorebord (matrixbord), timer, aantikplaten, startblokken met valse startsysteem,akoestisch systeem, spraakcommunicatie tussen start en tijdwaarneming, tijdregistratie software, meet management software (voor voorbereiding van westrijden, indeling in leeftijdscategorieen, wedstrijddisciplines, estafettes, opslag van resultaten etc.) Dit kan op twee uiteinden van het zwembad aangebracht worden. Op internationaal niveau wordt gebruik gemaakt van ALGE (hyperlink naar de interne alge pagina) tijdregistratie. Deze voldoet aan alle FINA eisen en biedt extra mogelijkheden zoals reactietijdmeting, block-off tijdmeting etc.. Enkele referenties voor wedstrijdzwemmen zijn het Sloterparkbad in Amsterdam, de Viegende Vaart in Terneuzen en het Vrijburgbad in Vlissingen.

SWIM2000-Wedstrijdzwemmen

Tijdmeetsysteem voor wedstrijdzwemmenTussen het basismodel en bovenstaand internationaal systeem zijn vele tussenvormen mogelijk.

Trainingsysteem voor wedstrijdzwemmen

Voor trainingen op topniveau blijkt het start en keerpunt-trainingssysteem voor wedstrijdzwemmen een goede ondersteuning.

De signalen van de sensoren t.w. Startdrukknop (023-10), claxon (STB), startplaat (SWR2) en aantikplaat (TP8) worden door de timer (TIMY) gemeten en naar de laptop met evaluatiesoftware verstuurd. Hier worden deze gegevens verwerkt tot:

De software op de laptop verwerkt de data van de timer en presenteert bovenstaande gegevens op het scherm. Deze gegevens kunnen tevens op bovenstaand scorebord getoond worden zodat de zwemmer directe terugkoppeling krijgt over deze trainingsaspecten. Behoudens de sensoren en het scorebord kan alles eenvoudig op ťťn trainingstafel opgesteld worden en van hieruit bediend worden.Anatec
ANATEC - Kerver 19 - 5521 DA Eersel - T +31 497 513437 - info@anatec.nl