Schaatsen

Een systeem voor langebaanschaatsen bestaat uit het schaatsscorebord en de tijdwaarneming.

Anatec biedt een grote diversiteit aan scoreborden voor langebaanschaatsen. Numerieke scoreborden tonen minimaal de rugnummers, totaaltijd en rondetijden voor 2 of 4 rijders gelijktijdig. De alfanumerieke scoreborden tonen tevens namen en vele andere informatie. Enkele voorbeelden zijn te zien in de ijsbanen Thialf Heerenveen, de Westfries Hoorn, de Smelt Assen etc. LED video displays zijn ook geschikt als schaatsscorebord. Ze tonen naast alle gegevens die numerieke scoreborden tonen ook foto’s en video’s. Zo kunnen bijvoorbeeld sponsoren of reclameboodschappen uitgezonden worden.

een scorebord tijdens het langebaandschaatsen
Scorebord Langebaanschaatsen

Anatec is tevens fabrikant van het meest gebruikte tijdwaarnemingssysteem voor langebaanschaatsen. Dit systeem is in nauw overleg met de KNSB samengesteld en bestaat uit een startsysteem, (draadloze) finishopnemers, timer en voedings en schakeleenheid, laders, switchbox etc.. De tijdmeethardware heeft een specifieke interface met de KNSB PC-software ETW Clock voor de tijdregistratie. Tevens verzorgt de KNSB de “meet management” (voorbereiding wedstrijden, startlijsten, indeling in categorieen, loting van wedstrijden, opslag van resultaten, rapportgenerator etc.) met het programma SARAII.


Voor minimale kosten is weerbestendigheid, een lange levensduur, goede zichtbaarheid van de displays  gedurende tientallen jaren en een een lage storingsgevoeligheid van outdoor scoreborden en displays vereist.

Scoreborden van Anatec onderscheiden zich in deze kwaliteiten en door gebruik van aanduidingen met  verschillende kleuren LEDS per scorebord functie (voor bijv. scores en speeltijd). Dit komt tot uiting in:

Robuuste uitvoering:

De behuizing bestaat uit een sluitend gevouwen  en gepoedercoat aluminium ornament  met slagvast polycarbonaat voor de displays. Door de sluitend gevouwen behuizing (dus geen kast opgebouwd uit standaard profielstukken) onstaan er geen openstaande naden waardoor vochtproblemen voorkomen worden.  Uiteraard is het scorebor balbestendig.

Klimaatvoorziening

Een geïntegreerde klimaatvoorziening voorkomt vochtaanslag  op de displays en op de voorplaat, waardoor het scorebord beter zichtbaar is en de electronica veel langer meegaat.

Premium select LEDS

Door toepassing van premium select LEDS blijft de kleur, kijkhoek en intensiteit over vele jaren gelijk. Ook over vele jaren is het scorebord goed in vol zonlicht leesbaar. Op de LEDS wordt 10 jaar garantie gegeven.

Eigen ontwikkeling , produktie en service

Tevens ontwikkelt en produceert Anatec de displays zelf zodat aanpassingen als gevolg van bijvoorbeeld spelregelwijzigingen direct uitgevoerd kunnen worden en u verzekerd bent van een adequate service. Dit biedt u tevens de mogelijkheid om een afwijkende kleur voor de LEDS kiezen.

Dit resulteert in een onderhoudsarm display, bestand tegen zware weers- en omgevingsbelastingen met een zeer gelijkmatige beeldkwaliteit en een blijvend professionele uitstraling.