Atletiek

voorbeelden van atletiek scoreborden
Tijddisplays

Een totaalsysteem voor atletiek bestaat uit vele componenten, waaronder een volledig meet management systeem om alle deelnemers, disciplines en resultaten in op te kunnen slaan, aangevuld met een startsysteem met startblokken en valse startinstallatie voor loopnummers, startpistool, communicatie systeem tussen diverse scheidsrechters en tijdwaarneming, lijncamera (ofwel foto finish camera) voor loopnummers, fotocellen, afstandsmeting voor diverse infield disciplines en tenslotte een scorebord om startlijsten en resultaten te kunnen tonen.

Uiteraard zijn er op discipline toegesneden oplossingen, voor bijvoorbeeld tijdwaarneming bij loopnummers.

Om betere trainingsresultaten te behalen zijn er diverse mogelijkheden. Met onderstaand systeem kunnen reactietijd en tussentijden bij loopnummers gemeten en geevalueerd worden.

Met een startclaxon wordt het startsignaal gegeven.De reactietijd wordt gemeten met een sensor die gemonteerd is op een startblok. De tussentijden worden gemeten met nauwkeurige fotocellen. Alle onderdelen zijn gekoppeld aan een nauwkerige meerkanaals timer, eventueel uitgevoerd met een rolprinter. De gemeten reactietijdentijden, tussentijden en eindtijden worden met een PC programma geevalueerd.

schema van atletiek tijdmeting
reactietijdmeting