Skisport

Er zijn verschillende producten en systemen mogelijk voor tijdwaarneming voor skiën:

Samenstelling A) Eén of – voor parallelslalom- 2 stuks scoreborden met tijd (tot 99.99 seconden). Scoreborden met meer cijfers (bijvoorbeeld voor weergave rugnummer) en tijd in sss:th, dus tot “999 999.99” behoren tot de mogelijkheden.
Per scorebord wordt een startpoort en eventueel en startclaxon met countdown functie en een finish fotocel aangesloten.

Samenstelling B) Eén of meer startpoort(en) en fotocel(len) voor start en finish en zeer nauwkeurige timer uit positie 6, eventueel aangevuld met bekabeling of uitgevoerd met draadloze communicatie tussen fotocel(len, startpoort(en) en timer.

Samenstelling C) Dit is samenstelling B, aangevuld met de ANA SCM Ski software en eventueel scoreborden.

schema van tijdwaarneming voor skiën

Bij de tijdwaarneming voor skiën kunt u voor de start gebruik maken van onder meer een startpoort en eventueel en startclaxon met countdown functie. Deze kunt u eventueel middels bij te leveren bekabeling meteen aansluiten op de scoreborden of op de timer.

Voor draadloze overdracht van de pulsen van de startpoorten naar de timer (ATimy3W) kunt u gebruik maken van één WTN per startpoort (Draadloos Timing Network, tot maximaal 350 meter).

Voor de finish kunt u gebruik maken van één of -voor parallelslalom – meedere fotocellen met reflectoren.
Voor draadloze overdracht van de pulsen van de fotocellen naar de timer (één van de ATimy3W – modellen) kunt u gebruik maken van fotocellen met ingebouwde draadloze zender (PR1aW-R(T))

Voor nauwkeurige tijdwaaneming bij (inter)nationale wedstrijden kunt u gebruik maken van de ATIMY3W-PS en de ANA SCM Ski software. Bovenstaande startpoort(en) en fotocel(len) etc worden dan hierop aangesloten. Deze timer is ook zeer geschikt voor trainingen.

De ATIMY3W timer is door de FIS gehomologeerd voor tijdwaarneming van internationale wedstrijden.


Scoreborden van Anatec onderscheiden zich in deze kwaliteiten door gebruik van aanduidingen met verschillende kleuren LEDS per scorebord functie (voor bijv. scores en speeltijd). Dit komt tot uiting in:

Robuuste uitvoering:
De behuizing bestaat uit een sluitend gevouwen en gepoedercoat aluminium ornament met slagvast polycarbonaat voor de displays. Door de sluitend gevouwen behuizing (dus geen kast opgebouwd uit standaard profielstukken) onstaan er geen openstaande naden waardoor vochtproblemen voorkomen worden. Uiteraard is het scorebor balbestendig.

Klimaatvoorziening
Een geïntegreerde klimaatvoorziening voorkomt vochtaanslag op de displays en op de voorplaat, waardoor het scorebord beter zichtbaar is en de electronica veel langer meegaat.

Premium select LEDS
Door toepassing van premium select LEDS blijft de kleur, kijkhoek en intensiteit over vele jaren gelijk. Ook over vele jaren is het scorebord goed in vol zonlicht leesbaar. Op de LEDS wordt 10 jaar garantie gegeven.

Eigen ontwikkeling , produktie en service
Tevens ontwikkelt en produceert Anatec de displays zelf zodat aanpassingen als gevolg van bijvoorbeeld spelregelwijzigingen direct uitgevoerd kunnen worden en u verzekerd bent van een adequate service. Dit biedt u tevens de mogelijkheid om een afwijkende kleur voor de LEDS kiezen.

Dit resulteert in een onderhoudsarm display, bestand tegen zware weers- en omgevingsbelastingen met een zeer gelijkmatige beeldkwaliteit en een blijvend professionele uitstraling.