Wielrennen

Wielrennen is een complexe sport als het gaat om het meten van exacte resultaten. Er zijn veel verschillende disciplines zoals baanwielrennen, BMX, mountainbiken en wegwielrennen. Tijdmeting bij wielrennen is anders bij deze verschillende disciplines. Er is bijvoorbeeld andere tijdmeet apparatuur bij het baanwielrennen als wielrennen over de weg.

Bij sommige wedstrijden zijn de tijden van groot belang, bij andere evenementen is alleen het verschil tussen de racers van belang. Dit maakt het meten van tijd uniek en interessant, maar ook een grote uitdaging.

Voor de tijdmeting bij wielrennen kunnen we u een totaal systeem aanbieden met scoreborden voor weergave van startnummers, inrijtijden, strafpunten en meer. Dit systeem is samengesteld uit onderdelen zoals fotocellen, draadloze communicatie, lijncamerasystemen, timers, startpistolen etcetera.

schema van tijdwaarneming voor baanwielrennen
Tijdmeting baanwielrennen
schema van tijdmeting van een tijdrit
Tijdmeting tijdrit

Deze systemen kunnen worden aangevuld met een scorebord. De scoreborden variëren van 1 regelige numerieke scoreborden voor weergave van wedstrijd- en trainingstijden tot volgrafische LED schermen voor weergave van wedstrijdresultaten, namen, uitslagen, videobeelden enzovoorts.


Voor minimale kosten is weerbestendigheid, een lange levensduur, goede zichtbaarheid van de displays  gedurende tientallen jaren en een een lage storingsgevoeligheid van outdoor scoreborden en displays vereist.

Scoreborden van Anatec onderscheiden zich in deze kwaliteiten en door gebruik van aanduidingen met  verschillende kleuren LEDS per scorebord functie (voor bijv. scores en speeltijd). Dit komt tot uiting in:

Robuuste uitvoering:

De behuizing bestaat uit een sluitend gevouwen  en gepoedercoat aluminium ornament  met slagvast polycarbonaat voor de displays. Door de sluitend gevouwen behuizing (dus geen kast opgebouwd uit standaard profielstukken) onstaan er geen openstaande naden waardoor vochtproblemen voorkomen worden.  Uiteraard is het scorebor balbestendig.

Klimaatvoorziening

Een geïntegreerde klimaatvoorziening voorkomt vochtaanslag  op de displays en op de voorplaat, waardoor het scorebord beter zichtbaar is en de electronica veel langer meegaat.

Premium select LEDS

Door toepassing van premium select LEDS blijft de kleur, kijkhoek en intensiteit over vele jaren gelijk. Ook over vele jaren is het scorebord goed in vol zonlicht leesbaar. Op de LEDS wordt 10 jaar garantie gegeven.

Eigen ontwikkeling , produktie en service

Tevens ontwikkelt en produceert Anatec de displays zelf zodat aanpassingen als gevolg van bijvoorbeeld spelregelwijzigingen direct uitgevoerd kunnen worden en u verzekerd bent van een adequate service. Dit biedt u tevens de mogelijkheid om een afwijkende kleur voor de LEDS kiezen.

Dit resulteert in een onderhoudsarm display, bestand tegen zware weers- en omgevingsbelastingen met een zeer gelijkmatige beeldkwaliteit en een blijvend professionele uitstraling.